AKADEMI SILAT SENI GERAK MAKRIFAT (ILMU KEBATINAN)

AKADEMI SILAT SENI GERAK MAKRIFAT


ILMU PERSILATAN DAN PERUBATAN (KEROHANIAN) WARISAN SYEIKH PENDITA MAHAGURU ADI PUTRA, SUNAN KALIJAGA DAN TOKKU PALOH

ILMU KEROHANIAN DALAM KATEGORI ILMU GHAIB ( SILAT BATIN SUNAN KALIJAGA@GERAK FAQIR) & ILMU SYAHADAH (SYAHADAT TOKKU PALOH@TITIK 9)

Thursday, May 23, 2013

MELAYU PENEGAK PANJI HITAM DARI TIMURSabda Nabi SAW : 
Akan datang Panji-panji Hitam dari Timur, seolah-olah hati mereka bagaikan kepingan-kepingan besi. Sesiapa mendengar tentang mereka, hendaklah datang kepada mereka dan berbaiatlah kepada mereka, sekalipun keadaannya seperti merangkak di atas salji. 
(Al-Hafiz Abu Naim)

Untuk menghuraikan mengapa Melayu dikatakan Penegak Panji Hitam Dari Timur maka kita perlu menghubung kaitkan fakta;

1. Bagaimana Cara dan Kaedah pemeliharaan Allah SWT keatas Agama Islam dari permulaan manusia iaitu Nabi Adam hinggalah keakhir zaman. Yangmana manusia adalah sebagai Pendokong Agama Islam. Inilah AMANAH yang di tanggung manusia yang mengangkat manusia sebagai Khalifah Allah di dunia.


2. Bagaimana Cara dan Kaedah Kesinambungan Agama Islam dapat dipelihara hingga ke akhir zaman. Firman Allah: 
Hai manusia, sesungguhnya Kami menciptakan kamu dari seorang laki-laki dan seorang perempuan dan menjadikan kamu berbangsa - bangsa dan bersuku-suku (kaum) supaya kamu saling kenal-mengenal. Sesungguhnya orang yang paling mulia diantara kamu disisi Allah ialah orang yang paling taqwa diantara kamu. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui lagi Maha Mengenal”. (Al Hujurat 13)

Ke 2-2 fakta ini jawabannya ialah manusia. Manusia yang menjadi alat sebagai Pendokong, Pemelihara dan Penyambung Agama Islam hingga ke akhir zaman.
1. Dari Nabi Adam dan Hawa - Diri/Manusia Pendokong Agama
2. Dari Nabi Idris dan segala keturunannya - Kaum Pendokong Agama
3. Dari Nabi Nuh dan segala keturunannya hingga sekarang - Bangsa Pendokong Agama.

Hakikatnya semua manusia sebagai Pendokong Agama atau Penanggung Amanah Allah. Walaupun ada manusia yang engkar. Ini bukanlah persoalannya. Jawaban kepada yang engkar ialah Neraka iaitu diakhirat. 

Sebenarnya maksud dan matlamat Allah ciptakan manusia dari 1 diri dan berpasangan, berkembang biak menjadi Kaum/Suku Manusia dan akhirnya berkembang biak menjadi Bangsa Manusia adalah sebagai PENDOKONG AGAMA(AMANAH) ISLAM. 

Oleh itu, untuk memperkatakan dan membuktikan Bangsa Melayu sebagai Penegak Panji Hitam  Dari Timur maka kita mesti memulakan bagaimana kitaran mula wujudnya Bangsa manusia di dunia untuk Allah menyusun dan membentuk bagi melahirkan Bangsa Melayu sebagai Bangsa Pendokong Agama dan Bangsa Penegak Panji Hitam Dari Timur.

PERINGKAT KEWUJUDAN MANUSIA DI BUMI
1. Peringkat Permulaan
2. Peringkat Pertengahan
3. Peringkat Akhir 

1. Peringkat Permulaan
Kewujudan manusia di bumi, di mulai oleh Nabi Adam a.s dan Siti Hawa. Penghidupan mereka peringkat ini melalui hidup dan berumur panjang. Sehingga wujudnya Kisah Habil dan Qabil seperti yang dijelaskan di dalam Al Quran. 

Penghidupan peringkat permulaan ini disambung oleh Nabi Idris as. Nabi Idris a.s juga melalui penghidupan yang panjang. Tetapi oleh kerana panjangnya masa berjalan dan berkembang biaknya manusia di bumi maka penghidupan manusia sudah banyak yang lari dari Maksud dan Matlamat Hidup dibumi iaitu untuk Mengabdikan Diri kepada Allah SWT. 

Peringkat Permulaan kehidupan manusia diakhiri oleh Peristiwa Banjir Besar yang menenggelamkan bumi akibat dari kekufuran manusia terhadap Allah SWT. Kekufuran manusia ketika itu boleh dilihat dari kisah dan Sirah Nabi Nuh a.s. Sehingga dinyatakan bahawa Nabi Nuh a.s membuat Usaha Dakwah selama 900 tahun dan hasilnya beberapa kerat manusia sahaja yang Beriman dengan Nabi Nuh a.s. Semua kisah ini dijelaskan didalam Al Quran dalam Surah Nuh a.s dan Surah-surah lain. 

2. Peringkat Pertengahan
Peringkat Pertengahan manusia dimulai oleh umat Nabi Nuh a.s yang beriman. Setelah Nabi Nuh a.s melalui masa Dakwah yang terlalu panjang dan penghidupan manusia telah melewati batasan hamba, kekufuran manusia telah sampai kekemuncaknya. Maka bumi telah menjadi kotor untuk dihuni oleh manusia yang beriman dan makhluk yang sentiasa memuja-memuji Allah SWT. Oleh itu sebagai balasan dan cara untuk membersihkan bumi dari kekotoran hasil dari kekufuran manusia maka Allah SWT telah menurunkan bala dalam rupa banjir besar yang menenggelamkan keseluruhan bumi. Termasuklah gunung yang ditempatkan Bahtera Nabi Nuh a.s. Dinyatakan bahawa hanya 8 puncak gunung sahaja yang tidak tenggelam 

Dalam Nabi Nuh a.s membuat usaha Dakwah itu, Allah SWT telah memerintahkan Nabi Nuh a.s membina sebuah Bahtera atau Kapal di atas Gunung Judy. Dinyatakan bahawa sehingga saat-saat bumi ditenggelamkan, Nabi Nuh a.s terus berdakwah kepada umatnya, agar naik kebahtera. Tetapi inilah gambaran manusia yang kufur, tetap engkar dan keras hati. Sehingga orang yang terakhir Nabi Nuh a.s berdakwah adalah isteri dan seorang anaknya, yang tenggelam dan mati dalam banjir besar itu 

Bumi telah dicuci dan bersih dari manusia-manusia yang kufur kepada Allah SWT. Maka yang menjadi Kesinambungan Agama ialah manusia-manusia yang berada didalam Bahtera Nabi Nuh a.s. Dan manusia-manusia yang berada didalam Bahtera Nuh a.s jugalah yang menjadi Bapa dan Ibu yang mengembang biakkan zuriat, keturunan dan titisannya. Dan manusia-manusia inilah disebut sebagai Bapa dan Ibu Bangsa. Dari manusia-manusia inilah manusia yang ada sekarang dan sehingga bumi ini dikiamatkan oleh Allah SWT. 

Dinyatakan hanya seramai 82 makhluk termasuk Iblis dan isterinya saja yang selamat dan berada didalam bahtera Nabi Nuh as. 

Oleh itu Usul Manusia ialah dari Nabi Adam a.s dan Siti Hawa. Usul Kaum/Suku Manusia bermula dari Nabi Idris dan Usul Bangsa Manusia adalah bermula dari Nabi Nuh as. Maka hasil dari banjir ini jugalah untuk Allah mengembang biakkan manusia menjadi Bangsa.

Seperti Firman Allah SWT ;
“Kami jadikan kamu berbangsa-bangsa dan berkaum-kaum untuk kamu saling kenal mengenal antara kamu” 

Bila berlaku banjir besar, bumi telah menjadi kosong dari penghuninya iaitu manusia dan jin engkar. Tetapi kerja-kerja agama yang diletak dan diamanah pada bahu manusia tetap dan mesti diteruskan. 

Maka belayarlah Nabi Nuh a.s untuk menyambung usaha Dakwah selama 300 tahun lagi iaitu dengan menempatkan manusia-manusia yang selamat ketika banjir ditempat yang Allah SWT perintahkan. Tempat – tempat itu ialah diatas puncak gunung yang tidak ditenggelamkan semasa banjir besar. Dinyatakan puncak gunung itu ialah 4 disekitar jazirah Arab dan jazirah Afrika dan 4 di jazirah Khurasan dan jazirah Melayu. Puncak Gunung yang ditempatkan anak-anak Nabi Nuh a.s ialah di 4 puncak gunung didunia iaitu 1 di utara, 1 ditimur, 1 diselatan dan 1 dibarat.

>> Dinyatakan anak Nabi Noh as yang selamat adalah 12 orang, tetapi anak2 yang mengembang biakkan bangsa hanya 4 

Maka berakhirlah pelayaran dan usaha Dakwah Nabi Nuh a.s dan pelayaran itu berakhir di Gunung Ararat, Timur Turki. Maka Nabi Nuh a.s menghabiskan umur baginda selama 1200 tahun untuk menyempurnakan Perintah Allah dan kesinambungan usaha Dakwah itu diteruskan oleh keturunannya.


 Bahtera Nabi Nuh Yang Ditemui di Gunung Ararat, Timur Turki

Di nyatakan;
(1) Nabi Nuh - menyediakan Tempat Bangsa.
(2) Nabi Ibrahim - menyediakan Budaya Bangsa.
(3) Nabi Musa - menyediakan Bahasa Bangsa.
(4) Nabi Isa - menyediakan Peranan Bangsa Pendokong Agama.
(5) Nabi Muhammad SAW – merumuskan dan menyelaraskan keseluruhan peranan yang dibuat oleh ke4-4 Rasul dari segi tempat, budaya, bahasa dan peranan bangsa pendokong agama 

Perkiraan Dalam Islam;
(1) Jarak masa Nabi Noh a.s > Nabi Ibrahim a.s - 500 tahun
(2) Jarak masa Nabi Ibrahim a.s. > Nabi Musa a.s. - 500 tahun
(3) Jarak masa Nabi Musa a.s. > Nabi Isa a.s. - 500 tahun
(4) Jarak masa Nabi Isa a.s. > Nabi Muhamad s.a.w. - 500 tahun

Untuk Zaman pertengahan, segala usaha Dakwah diakhiri oleh Nabi Muhammad SAW, sebagai Nabi dan Rasul yang terakhir. Baginda merumus segala usaha Dakwah, segala perintah Allah untuk umat manusia.Sepertimana Firman Allah SWT:
“Telah Kami sempurnakan Agama untukmu, hanya Kami Redha Islam sahaja sebagai Cara Hidup” 

Semasa penutup zaman Peringkat Pertengahan inilah, suasana yang amat perit, sukar dan serba payah. Nabi Muhammad SAW membuat usaha Dakwah dalam suasana kehidupan Umat Manusia yang pelbagai ragam. Keseluruhan umat Nabi – nabi yang terdahulu terkumpul di zaman Baginda SAW. Seperi Bangsa Yahudi (Bangsa Yang Sesat) yang sememangnya Pembunuh Nabi-nabi, keras kepala dan banyak alasan. Bangsa Nasrani (Bangsa Yang DiMurkai) ialah bangsa yang suka menokok tambah. Bangsa Majusi (Bangsa Sesat dan dimurkai) ialah bangsa yang suka mengadakan patung-patung sembahan. Dan bermacam-macam lagi aneka perangai manusia yang Rasulullah SAW hadapi.

Walau bagaimana berat sekalipun akhirnya, Rasulullah SAW berjaya membentuk 124 000 Sahabat RA. Mekah kembali sirna dengan Cahaya Allah dan Kota Madinah dibuka sebagai Kota Islam. Dan Rasulullah SAW dan 124 000 Sahabat RA dapat mengusai ¾ dunia dan Islam memerintah. Baginda Rasul memerintah selama 33 tahun, diikuti Khulafah Ar Rasyidin 30 tahun iaitu bermula Saydina Abu Bakar 2 tahun, Saydina Umar 6 tahun, Saydina Osman 12 tahun, Saydina Ali 7 tahun.

3. Peringkat Pengakhiran
Setelahah kewafatan Rasulullah SAW, Kesinambungan Islam di pimpin oleh Khulafah Ar Rasyidin 30 tahun iaitu bermula Saydina Abu Bakar 2 tahun, Saydina Umar 6 tahun, Saydina Osman 12 tahun, Saydina Ali 7 tahun 

Sabda Nabi SAW:
Tidak terjadi hari kiamat sehingga Sg. Fhurat surut (digelar sg Tikrit) dan kelihatan satu gunung maka akan berlaku peperangan antara 100 orang dan 99 mati, dan masing-masing berharap agar mereka adalah 1 orang yang hidup itu … (hadith riwayat Abu Hurairah) 

Kemudian disambung oleh Kerajaan Muawiyah di Damsyik, Kerajaan Abbasiyah di Baghdad. Sehingga Baghdad dilanggar kaum Tartar dikatakan sehingga Sg Frurat menjadi merah darah. Selepas itu campuran antara kaum Tartar dan Arab bangunkan Kerajaan Othmaniah sehingga pemerintahan Osman Ben. Ini lebih kurang dekat-dekat dengan pembangunan Kerajaan Melaka. Jatuhnya Kerajaan Abbasyiah naiklah Kerajaan Othmaniah di Timur dan Kerajaan Kesultanan Melayu Melaka di Nusantara.

Jika kita lihat dari putaran sejarah, Baghdad akan jatuh seperti yang berlaku pada Kerajaan Abbasyiah, kaum Tartar yang menyerang. Akhirnya Melaka peluk Islam. Hasil perkahwinan Tartar dengan Arab lahirlah Kurdish, perkahwinan Monggol dengan Arab lahirlah Turki. Bangsa ini terkenal di gunung-ganang merupakan sebahagian orang Khurasan.

Hasrat orang Eropah nak tengok Baghdad jatuh meleset (konon Tartar serang Islam boleh jatuh) malah Kerajaan Abbasyiah bertahan sehingga 400 tahun, walaupun Kerajaan Melaka dah jatuh untuk siasahkan Nusantara, maka pemerintahan Islam akan bangkit dari debu-debu kehancuran.

Peringkat Akhir ini tidak ada lagi Nabi dan Rasul yang dilantik oleh Allah SWT. Hanya yang ada Para Sahabat, Mujadid dan Mujahid. Melalui mereka-mereka inilah peranan mengembang, menjaga dan memelihara Amanah Agama diteruskan. Merekalah orang-orang yang di amanahkan untuk Memimpin Islam di Peringkat Akhir ini. 

Tanggungjawab menjaga dan memelihara AMANAH AGAMA di Peringkat Akhir ini diberi keatas BANGSA dan disebut BANGSA PENDOKONG AGAMA. Hasil usaha Nabi-nabi terdahulu dan Para Sahabat melahirkan Bangsa Pendokong Agama iaitu Arab, Afrika(Habsy), Farsi/Khurasan dan Melayu 


Bangsa Pendokong Agama
Adalah bangsa yang wujud dan ditegakkan atas dasar untuk menjadi pendokong, penanggung dan menyempurnakan Amanah Allah iaitu Agama Islam. Amanah Agama Islam keatas Bangsa Pendokong Agama adalah mengikut Wilayah/Benua/Bahagian yang terwujud mengikut Pembahagian Dunia dan mempunyai Peranan Agama pada Peringkat Dunia.
1. Bangsa Arab > menguasai wilayah Barat Dunia - Ameer
2. Bangsa Melayu > menguasai Timur Dunia - Ulama
3. Bangsa Afrika > menguasai Selatan Dunia - Makmum
4. Bangsa Farsi/Khurasan > menguasai Utara Dunia - Pendekar(Tentera)

Bangsa – bangsa ini akan bergabung menjadi Satu UMMAH. Tujuan dan Peranan Bangsa Pendokong Agama ini ialah untuk meneruskan KESINAMBUNGAN AGAMA agar dapat diwariskan hingga Akhir Zaman. 

Untuk Alam Melayu ini, dari hasil usaha Nabi-nabi terdahulu  telah melahirkan apa yang disebut Orang Jawi atau di sebut Tanah Jawi. Dari Bani Jawi inilah usaha diteruskan oleh Nabi Muhammad SAW, Sahabat, Mujadid dan Mujahid untuk melahirkan:
1. Bangsa Pendokong Agama
2. Bangsa Pencetus Kebangkitan Wawasan Islam Akhir Zaman
3. Bangsa Penegak Panji Hitam 
4. Bangsa Pencetus Kecemerlangan, Kegemilangan dan Terbilang Islam untuk pusingan ke 2 dan terakhir. 

Mengapa Dan Apa Bukti Melayu Sebagai Bangsa Pencetus Kebangkitan Islam Akhir Zaman Dan Bangsa Penegak Panji Hitam Dari Timur?? 

Sabda Nabi SAW :
Akan datang Panji-panji Hitam dari Timur, seolah-olah hati mereka bagaikan kepingan-kepingan besi. Sesiapa mendengar tentang mereka, hendaklah datang kepada mereka dan berbaiatlah kepada mereka, sekalipun keadaannya seperti merangkak di atas salji. 
(Al-Hafiz Abu Naim) Sebagai Bukti Melayu adalah Bangsa dari timur itu lihat pecahan Bangsa Pendokong Agama. Alam Melayu meliputi seluruh Gugusan Nusantara dan beberapa kepulauan yang merentasi Lautan Hindi menganjur hingga ke Lautan Pasifik. Ia juga disebut sebagai Malay Archepelago. 

Bagaimana Allah SWT menetapkan ciri-ciri BANGSA PENDOKONG AGAMA ?
Allah SWT menetapkan ciri-ciri BANGSA PENDOKONG AGAMA ialah berdasarkan
1. Nutfah Keturunan dan Asal Usul Bangsa
2. Tanah/Bumi Pilihan 

1. Nutfah Keturunan dan Asal Usul Bangsa
Nutfah ertinya BAKA atau KETURUNAN. Baka Melayu adalah BAKA AGAMA. Pada
salasilah keturunan dan Usul Asalnya ialah:
1. Nabi Nuh as
2. Yaspid (anak Nabi Nuh yang selamat dari banjir)
3. Nabi Ibrahim as
4. Jawiyah - (Isteri Nabi Ibrahim as yang ke 3)
5. Jawi - Era Nabi Ibrahim – disebut Agama Jawi atau Agama Hanif berpusat di Kemboja (Cambodia) Cempaka Sari atau Negara Syahrul Nuwi 

6. Melayu - Era Tamim Habibud Dari – berpusat di Jenagor, Kuala Berang, Hulu Terangganu. Dunia dikuasai oleh Islam dan di Alam Melayu orang ketika itu lebih sinonim menyebut masuk Melayu maksudnya masuk Agama Orang Melayu. 

2. Tanah/Bumi Pilihan
Sesungguhnya bumi Melayu adalah salah satu bumi pilihan Allah selain bumi Mekah bumi Melayu ada Terengganu Darul Iman 

Maka berdasarkan ciri-ciri diatas terbentuklah Melayu sebagai Baka Agama dan di sebut sebagai Bangsa Pendokong Agama. Bangsa Melayu adalah bangsa yang terakhir sekali di bentuk sebagai Bangsa Pendokong Agama. 

PENYELAMAT - PENYELAMAT MELAYU

1. Nabi yang khusus membuat usaha dan membuka Surah Melayu
Ialah Raja Nabi Allah Sulaiman a.s anak Nabi Daud a.s yang menerima Kitab Zabur 
Firman Allah:
"Dan sesungguhnya Kami telah memberi ilmu kepada Daud dan Sulaiman; dan keduanya mengucapkan: 'Segala puji bagi Allah yang melebihkan kami dari kebanyakan hamba-hamba-Nya yang beriman.' Dan Sulaiman telah mewarisi Daud dan dia berkata: 'Hai manusia, kami telah diberi pengertian tentang suara burung dan kami diberi segala sesuatu, sesungguhnya (semua) ini benar-benar suatu kurnia yang nyata.'" (QS. an-Naml: 15-16)

"Ia berkata: Ya Tuhanku, ampunilah aku dan anugerahilah kepadaku kerajaan yang tidak dimiliki oleh seseorangpun sesudahku." (QS. Shad: 35)


2. Sahabat yang khusus membuat usaha Dakwah dan membuka Sirah Melayu
Ialah Tamim Habibul Ad Dari dan beliau adalah seorang sahabat yang dapat melalui Perjalanan Yang serba Pelik dan bertemu dengan Dajjal yakni musuh besar Umat Islam.

Sabda Nabi Muhammad s.a.w;
'Wahai segala sahabatku yang ada di sini, ada seorang di antara tuan-tuan ini, ada seorang lelaki yang hidupnya dapat melihat keindahan di dalam syurga dan segala yang ajaib-ajaib di bawah langit dan juga di dalam bumi. Setelah itu maka nanti ia kembali pula ke rumahtangganya dan bertemulah ia dengan anak dan isterinya. 

Sabda Nabi Muhammad saw;
“Sungguh cerita Tamim itu sesuai dengan apa yang telah aku sampaikan kepada kamu, juga mengenai kota Mekah dan Madinah. Ketahuilah sesungguhnya Dajjal itu berada di laut Syam atau di laut Yaman, bukan dari arah timur,bukan dari arah timur, bukan dari arah timur.” Baginda mengisyaratkan dengan tangannya ke arah timur. 

3. Mujadid dan Mujahid yang menyempunakan Siasah Melayu
Ialah Syeikh Syarif Muhammad Al Baghdadi. Pada peringkat Siasah inilah beliau menyempurnakan Surah dan Sirah Melayu. 

Setiap 500 tahun , Allah angkat seorang Penguasa Agama Peringkat Dunia(Mujadid) dan setiap 100 tahun Allah angkat Penguasa Agama Peringkat Bangsa Pendokong Agama (Mujahid) 

Halqah yang menghias Alam Kabir adalah seperti di bawah: Cara Dakwah beliau ialah Melahir, Membentuk dan Menyusun Bangsa Melayu sebagai Bangsa Pendokong Agama , Bangsa Pencetus Wawasan Islam Akhir Zaman, Bangsa Penegak Panji Hitam dan Bangsa Pencetus Kecemerlangan, Kegemilangan dan Terbilang Islam untuk pusingan ke 2 dan terakhir. 

Kisah beliau ini telah disabdakan Nabi SAW kepada Para Sahabat. Sabda Nabi ini juga disebut WASIAT Rasulullah SAW.
"Pada akhir zaman kelak, ada sebuah negeri di bawah angin, Samundra namanya; maka apabila kamu dengar khabarnya negeri Samundra itu, maka segeralah kamu pergi ke negeri itu, bawa isi negeri Samundra itu masuk Islam, kerana dalam negeri itu akan lahir banyak Wali Allah; semasa hendak pergi itu bawalah seorang FAKIR di negeri Muktabari(Iraq) namanya, kamu bawa bersama kamu.”

Hadis atau Wasiat ini diperturunkan dan di sambung-sambung kepada setiap Syarif Mekah agar dapat di sempurnakan Wasiat Rasulullah SAW ini. Maka setiap kali musim Ibadat Haji maka di pastikan oleh Pihak Pengurusan Haji, untuk mengetahui tentang Jamaah Haji yang datang dari Samundra. Setelah berapa lama, setelah hampir tamat zaman Sahabat, maka adalah Jamaah Haji dari negeri Samundra, datang ke Mekah. Maka apabila, Syarif Mekah mendapat tahu lalu diperintahkan sebuah kapal membawa segala Peralatan Kerajaan dan disuruhnya singgah ke negeri Muktabari(Iraq); untuk mengambil Syarif Muhammad. Nama nakhoda kapal itu Sheikh Ismail.

Syarif Muhammad turun takhta dan mengangkat anak sulongnya sebagai Pemerintah Iraq, Beliau sanggup turun dari Takhta Kebesaran Dunia dan FAKIR dirinya untuk menyempurnakan Amanah Allah dan menyempurnakan Wasiat Rasulullah SAW. Dinyatakan bahawa beliau adalah Keturunan dari Saydina Hassan dan Saydina Hussein. Maka belayarlah Syarif Muhammad sebagai Fakir Muhammad bersama Syeikh Ismail.

Manakala sampai sahaja di Samundra lalu di carilah seorang yang bernama Merah Silu lalu di Islamkan oleh Syeikh Muhammad dan dinamakan Sultan Malikus Soleh dan diberi peralatan Kerajaan Samundra(negeri Acheh sekarang).

Maka Sultan Malikus Soleh Adalah Sultan Pertama Bagi Bangsa Melayu.

Kemudian Syarif Muhammad meneruskan usaha Dakwahnya untuk melahirkan pula rakyat (makmum) Melayu. Beliau meneruskan Misi Dakwah itu ke Jenagor, Kuala Berang, Hulu Terangganu Darul Iman. Setelah lahir rakyat Melayu maka diambilnya Sultan Malikus Soleh untuk menjadi Raja bagi orang Melayu. Usaha ini dibuat sehinggalah melahirkan Bangsa Melayu.

Maka bermulalah sebutan Terangganu Darul Iman – Tempat Bekalan Iman

MAKA BERMULALAH MELAYU BERDAULAT MELAYU BERAJA

Antara Orang-Orang Yang Berjasa Membangunkan Melayu Ialah : 

(1) Ameer
(a) Berasal dari perkataan Amri(Raja). Raja Yang Amri pertama dari Bangsa Melayu ialah Merah Silu (Sultan Malikus Soleh). Orang dari Terengganu yang telah berusaha mencari baginda untuk dinobatkan sebagai Raja bagi Orang Melayu (Rujuk Sejarah Melayu) 

(b) Selepas itu Institusi Raja berlanjutan sehingga ratusan tahun. Alam Melayu ada Amri Yang Quddus lagi Muktabar seperti:
1. Sultan Megat Muhammad Iskandar Syah(Parameswara)
2. Sultan Muzaffar Syah Kedah(Pra Ong Mahawangsa)
3. Sultan Muzaffar Syah 3 Perak
4. Sultan Alauddin Riayat Syah
5. Sultan Mahmud Syah 

(2) Ulamak
Selain Bangsa Arab, Bangsa Melayu juga banyak melahirkan Ulama-ulama Islam yang Muktabar dizaman kegemilangan Melayu seperti:
1. Syeikh Sherif Muhammad Al Baghdadi - (Tok Ayah)
2. Syeikh Abdullah bin Syeikh Qahar - (Tok Ku Pauh)
3. Maulana Malik Ibrahim - (Sunan Bonang)
4. Raden Fatehila - (Sunan Gunung Jati)
5. Muhammad Saig - (Sunan Kali Jaga)
6. Raden Rahmat - (Sunan Ampel)
7. Syeikh Abdul Malik bin Syeik Abdullah - (Tok Ku Pulau Manis)
8. Syed Abdul Rahman bin Syed Muhammad - (Tok Ku Paloh)
9. Hamzah Fansuri
10. Syeikh Abdul Samad Al Palembangi
11. Syeikh Shamsudin Al Sumaterani
12. Syeikh Abdullah Al Fatanni
13. Syeikh Daud Al Fatanni
14. Tok Kenali
15. Tok Ku Tuan Besar 

(3) Makmum
1. Ialah Rakyat Jelata yang terdiri dari pelbagai lapisan masyarakat.
2. Hidup Berlandaskan kepada Prinsip dan Piagam Madinah.
3. Alam Melayu menggunakan Al Quran dan As Sunnah sebagai Sumber Rukun Hidup Beragama.
4. Hasil dari Sumber Rukun Hidup Beragama telah menyatukan seluruh rakyat jelata. 

(4) Pendekar
Maka Alam Melayu ada Pendekar Terbilang seperti:
1. Laksamana Hang Tuah
2. Laksamana Khoja Hassan
3. Hang Nadim
4. Raja Haji
5. Dol Said
6. Tok Bahaman
7. Tok Janggut 

Keseluruhan peranan yang dimainkan oleh Melayu menjadikan Melayu sebagai ULAMA pada amnya. 

Inilah Melayu Yang Disebut-Sebut Satu Masa Dahulu Iaitu:1. Melayu Jati/Sejati - Era Syeriff Muhammad Al Baghdadi (Tok Ayah)
2. Melayu Deli - Era Syeikh Abdullah bin Qahar (Tok Ku Pauh)
3. Melayu Jawa - Era Maulana Malik Ibrahim( Sunan Bonang)
4. Melayu Bugis - Era Kesultanan Melayu Melaka melahirkan Nusantara. Inilah Kerajaan Khalifah Akhir yang memerintah dan Pemegang Panji Hitam Rasulullah SAW 

Maka Dengan Berakhir Kesultanan Melayu Melaka ini maka berakhirlah kecemerlangan Islam Pusingan Pertama. Ketika Sultan Mahmud Syah, Khalifah Islam Terakhir Pusingan Pertama Islam. 

Jika Kecemerlangan Islam berakhir disekitar Abad ke 15 Masehi, maka Islam akan Tegak Semula disekitar Abad ke 15 Hijrah dan Abad ke 20 Masehi 

Siapa Orang Itu??? Yang Akan Memulakan, Menggerakkan Dan Menegakan Kebangkitan Islam Pusingan Ke 2 ?? Apa Dakwah Yang Di Usahakan ?? 

Sabda Nabi SAW daripada Al Hasan:
“Bala yang akan menimpa ahli keluargaku selepas ketiadaan aku kelak,, hinggalah Allah mengutuskan Panji-panji Hitam dari Timur. Sesiapa yang menolongnya (Fata At Tamimi) akan ditolong pula oleh Allah. Sesiapa yang menghina (Fata At Tamimi) akan dihinakan pula oleh Allah. Hinggalah mereka mendatangi seorang lelaki yang namanya seperi nama aku(Muhammad bin Abdullah). Mereka pun melantiknya untuk memimpin mereka, maka Allah pun membantu dan menolongnya” (Nuaim bin Hammad) 

Siapa Orang Itu??? Fata At Tamimi
Sebagaimana telah dijanjikan Islam akan ditegakkan semula pada Abad ke 20 Masehi, maka orang yang akan memulakan, menggerakkan dan menegakkan itu telah Allah wujudkan dia pada tahun 2000 Masehi. Wujud disini bukanlah bermaksud Allah baru lahirkan dari sulbi bapa atau baru lahir dari rahim ibu. Wujud disini bermaksud Orang Yang Telah Allah Lantik Untuk Menyempurnakan sebagai Penyelamat Bangsa. Atau Pemuda Penyelamat Bangsa Melayu. 

Dakwah Yang Di Usahakan
1. Menyelamatkan Melayu supaya kembali kepada :
>Usul Melayu iaitu Agama yakni Islam sebagai Roh/Teras Bangsa
>Bahasa Melayu sebagai Jiwa(Hati) Bangsa - Alat Perhubungan Bangsa Melayu
>Budaya Melayu sebagai Raga(Jasad) Bangsa – Bekas/Cara Pengabdian kepada Allah
>Kuasa/Adat Melayu sebagai Martabat/Maruah Bangsa - Pakaian Bangsa Melayu 

2. Menyatukan Melayu yang berpecah-belah iaitu kembali kepada Usul Dakwah:
> Tidak Sentuh Soal Politik, lihat pada Siasah.
> Tidak Sentuh Soal Mazhab dan Khilafiah, lihat pada Sunnah.
> Tidak Sentuh Soal Pangkat dan Kedudukan, lihat pada Sirah
> Tidak Sentuh Soal Keturunan, lihat pada Usul Kejadian 

3. Mengembalikan Melayu pada kedudukan yang sebenar iaitu sebagai Ulamak Dunia. 

4. Mengembalikan Melayu pada landasan perjuangan yang sebenar iaitu :
(1) Mendaulatkan Raja
(2) Memartabatkan Agama
(3) Memaruahkan Bangsa 
(4) Kesinambungan Umat 

5. Menyempurnakan Wawasan Melayu iaitu Menegakan Wawasan Islam Akhir Zaman

6. Membangkitkan Melayu sebagai Bangsa Penegak Panji-Panji Hitam Rasulullah SAW
7. Menyediakan Urusan-urusan Imam Al Mahdi 
8. Menyediakan Barisan/Saf Panji-panji Hitam Dari Timur – menyediakan orang Melayu yang layak sebagai Tentera Imam Al Mahdi (Rujuk Orang Yang Dapat Mendampingi Imam Al Mahdi) 

Menepati dengan apa yang telah disabdakan oleh Nabi SAW:
“Akan ada jamaah yang keluar dari sebelah Timur, lalu mereka mempersiapkan segala urusan untuk Al Mahdi, maka cari dan yakinilah pimpinannya” (Ibnu Majah) 

Sabda Nabi SAW:
“Pemegang Bendera Al Mahdi(Panji Panji Hitam) adalah seorang laki-laki daripada Suku Tamim yang datang dari Timur” 

Maka secara ringkasnya Orang Yang Di Maksudkan, Fata At Tamimi itu bukanlah nama khusus baginya. Tetapi menyatakan pada diri Fata atau Pemuda itu ada darah keturunan atau titisan Suku Tamim. Dan kaitannya ialah orang yang ada Nasab dengan Saydina Abu Bakar As Siddiq Sahabat Rasulullah SAW yang agung. Dan pada diri Fata itu juga ada Nasab dengan Rasulullah SAW(Ahlil Baits). Selain itu dirinya adalah titisan dari Nabi Ibrahim dan Jawiyah atau Katurah. Titisan Raja Nabi Sulaiman, Iskandar Zulkarnain, Merong Mahawangsa dan apa-apa yang berkait dengan titisan yang hebat-hebat.

Fata At Tamimi adalah Pemimpin yang akan Memimpin Bangsa Melayu. Jadi perlu kita fahami bahawa Bangsa Melayu ini amat sinonim dengan Sultan/Raja sebagai Ameer/Penguasa Agama. 

Oleh itu untuk kita menghubung kaitkan Hadis Panji-panji Hitam dari Timur maka mesti di kaitkan Fata At Tamimi itu dengan Bangsa Melayu. Dan Timur yang dimaksudkan Nabi saw ialah berkaitan dengan  Bangsa Pendokong Agama (Rujuk Carta Bangsa Pendokong Agama). 

Maka Fata At Tamimi itu dilahirkan dan hidup sebagai Bangsa Melayu yang menepati dengan ciri-ciri Melayu iaitu pada Usul, Bahasa, Budaya dan Adat Melayu. 

TANDA – TANDA KEMUNCULAN IMAM MAHDI AS
Sebagaimana Allah SWT hendak membangkitkan Agama di Akhir Zaman atau Kecemerlangan Islam Pusingan ke 2 maka Allah telah membangkit 3 Pemimpin Besar Islam iaitu
1. Fata At Tamimi
2. Imam Muhammad Al Mahdi as bin Abdullah
3. Imam Isa as 

Untuk menzahirkan Pimpinan Al Mahdi as ini ada tanda – tanda yang telah Allah khabarkan untuk Panduan dan Pedoman bagi mereka yang ingin, harap, sertai dan berada dalam Saf Pimpinan Al Mahdi (Panji Hitam) 

Dalam hal ini samada dikalangan umat Islam sendiri yang mengambil tahu, buat buat tahu atau tak tahu. Kemunculan Al Mahdi as, TETAP akan berlaku. Mahu atau tidak mahu perkara ini akan tetap berlaku. 

Bagi Orang Kafir, ada yang menunggu kedatangan Al Mahdi as tetapi mereka hanya sekadar mengharap dan menunggu khabar . Ada sebahagian Orang Kafir kedatangan Al Mahdi as ini menjadi ketakutan pada mereka. Seperti pimpinan Israel, Amerika dan negara negara sekutunya yang kafir yang terlibat di dalam Illumination. Atau yang menjadi pengikut Dajjal al Masikh. 

Tanda-tanda Kemunculan Imam Al Mahdi

1. Tanda Tempatan
1) Wujudnya Toifah
2) Ada Usaha dan ada orang yang boleh ikut Sirah Nabi SAW
3) Usaha membangun/menghidupkan Tempat Usul
4) Terbuka Jalan Salik 

2. Tanda Dunia
1) Panggilan Jihad tersebar
2) Tempat Jihad
3) Rangkaian Jihad
4) Penempatan Orang Jihad 

3. Tanda Langit
1) Lahir Orang Makrifat
2) Terbuka Pintu Langit
3) Muncul dan zahir Rijalul Ghaib
4) Terjalin Rangkaian Langit 

Orang Yang Dapat Mengenal Imam Mahdi
1. Mengamalkan Sunnah Nabi SAW
2. Mengikut Sirah Nabi SAW dan Sahabat RA
3. Amalkan Wasiat Nabi SAW
4. Cintai Nabi SAW 

Orang Yang Dapat Bertemu Imam Mahdi 
Orang Yang Mempelajari dan Melalui Perjalanan Salik
1) Salik Tempat/Tempatan – Salik atas syiar Iman
2) Salik Benua – Salik atas tumpuan syiar Iman
3) Salik Dunia – Salik kepada perhimpunan syiar Iman
4) Salik Langit – Salik kepada penempatan syiar Iman 

Orang Yang Dapat Mendampingi Imam Mahdi
1) Orang Yang Kiamat – kiamatkan diri dan dunia
2) Orang Yang Khamat – orang yang Makrifat, Nafat, Sifat dan Kaifiat
3) Orang Yang Qamat – menghimpunkan dan menyusun barisan
4) Orang Yang Dharurat - diakhir umat / orang yang mewar-warkan dan membawa umat untuk mengenal Imam Mahdi AS

Wallahu`lam.....


7 comments:

 1. Salama,
  Bagaimana jika hamba katakan bhw agama yg di bawa oleh nabi akhir zaman bukan islam. Perlu bukti? Hanya ahli rumah nabi yg mengetahui rahsia ini dan kebanyakan manusia hanya berprasangka. Nabi adalah raja arab di zamannya dan melantik merah silu menjadi raja timur. Kemudian raja malaka di lantik juga dgn campur makah. Di waktu kini makah tidak lagi di kuasai oleh ahli rumah nabi tetapi di kuasai bangsa lain. Ahli rumah nabi berpecah dan berselerak di tanah melayu. Peperangan akhir zaman tetap berlaku kerana kehendak tuhan dan meninggikan semula keturunan nabi. Islam tidak wujud melainkan setelah al quran di bariskan. Buktinya ilmu makrifat tidak dpt di peroleh kerana zikir berubah dari huruf ke baris. Nabi tidak menyebut bismilah kerana milah bukan nama tuhan dan terbukti kebenaran qoraana yg menyebut sedikit sekali mereka menyebut nama tuhan. Perhatikan bgmn islam tidak menyebut nama tuhan bisMillah astagafiRullah rasulLullah dll. Qoraana di baca dgn mamhraj huruf arab jadi ianya tidak boleh di bunyikan selain makhrajnya kerana hilang kekuatan dan khadam huruf. Laa Hawala Wa Laa Qowata Alaa Ba Allaha. Mahadaya-asalama.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dalam Syahadah Allah menyebut TIADA TUHAN...LA bermaksud TIADA...ILLAHA bukan bermaksud TUHAN...tapi kenapa diterjamahkan sebagai TIADA TUHAN? Mengikut terjamahan ILLAHA bermaksud NYATA DISEMBAH...kenapa tak ikut terjamahan sebenar: TIADA YANG NYATA DISEMBAH SELAIN ALLAH...

   Jika diteliti dalam surah AL FATEHAH pula diterjamahkan: PUJI PUJIAN BAGI ALLAH. TUHAN SEKELIAN ALAM...ROB bermaksud TUHAN...persoalannya kenapa dlm Syahadah Allah diterjamahkan TIADA TUHAN SELAIN ALLAH...manakala dalam Surah Al Fatehah pula ADA TUHAN??? TUHAN SEKELIAN ALAM...

   Delete
 2. Kata Dajjal, Imam Mahadi dan turunnya semula Isa Al Maseh TIDAK DISEBUT DALAM AL QURAN.

  ReplyDelete
 3. Berpandukan KHUTBAH AKHIR RASULALLAH SAW baginda menyebut meninggalkan 2 perkara dan jika berpegang padanya nescaya tidak tersesat: AL QURAN dan SUNNAH...baginda Nabi SAW tak sebut pun Hadis. Al Quran kekal terpelihara, Hadis petik jari mudah dipinda.

  Menurut gambaran Al Quran tentang KIAMAT: AKAN BERLAKU GEGARAN dan LETUPAN BERTURUT TURUTAN, ASAP BERACUN, AIR SETINGGI GUNUNG dan KARAM.

  KAUM YG BAKAL BINASA DALAM KEJADIAN TSB ADALAH KAUM LINGKARAN GEMPA/LINGKARAN API PASIFIK/PACIFIC RING FIRE...pulau pulau yg dipenuhi beratus ratus gunung berapi aktif, gempa bumi, air setinggi gunung/thunami n karam akibat kecairan khutub...KAUM KE 13 selepas binasanya 12 kaum dimana kaum ke12 adalah kaum Saba' di zaman Sulaiman AS binasa dengan banjir besar kali ke 2 Al Arim...PASTI AKAN ADA KAUM KE13 dan BANJIR BESAR KALI KE 3...dan kaum itu adalah KAUM MELAYU DI SELURUH ALAM MELAYU...terutamanya INDONESIA, SINGAPURA n MALAYSIA...kecuali Selatan Siam, Selatan Filipina, Selatan Funan, Kambodia dan Campa Selatan.

  JADINYA JANGAN MIMPILAH TENTERA MAHADI AKAN BANGKIT DARI INDONESIA n MALAYSIA!!!

  ReplyDelete
 4. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 5. UNDANGAN GUBENUR MILITER KHILAFAH ISLAM
  PASUKAN KOMANDO BENDERA HITAM WILAYAH ASIA TENGGARA
  NEGARA KHILAFAH ISLAM AD DAULATUL ISLAMIYAH MELAYU

  Untuk Wali Wali Allah dimana saja kalian berada
  Sekarang keluarlah, Hunuslah Pedang dan Asahlah Tajam-Tajam

  Api Jihad Fisabilillah Akhir Zaman telah kami kobarkan
  Panji-Panji Perang Nabimu sudah kami kibarkan
  Arasy KeagunganMu sudah bergetar Hebat Ya Allah,

  Wahai Allah yang Maha Pengasih Maha Penyayang
  hamba memohon kepadaMu keluarkan para Muqarrabin bersama kami

  Allahumma a’izzal islam wal muslim wa adzillas syirka wal musyrikin wa dammir a’da aka a’da addin wa iradaka suui ‘alaihim yaa Robbal ‘alamin.

  Wahai ALLAH muliakanlah islam dan Kaum Muslimin, hinakan dan rendahkanlah kesyirikan dan pelaku kemusyrikan dan hancurkanlah musuh-mu dan musuh agama-mu dengan keburukan wahai RABB
  semesta alam.

  Allahumma ‘adzdzibil kafarotalladzina yashudduna ‘ansabilika, wa yukadzdzibuna min rusulika wa yuqotiluna min awliyaika.

  Wahai ALLAH berilah adzab…. wahai ALLAH berilah adzab…. wahai ALLAH berilah adzab…. orang-oramg kafir yang telah menghalang-halangi kami dari jalan-Mu, yang telah mendustakan-Mu dan telah membunuh Para Wali-Mu, Para Kekasih-Mu

  Allahumma farriq jam’ahum wa syattit syamlahum wa zilzal aqdamahum wa bilkhusus min yahuud wa syarikatihim innaka ‘ala kulli syaiin qodir.

  Wahai ALLAH pecah belahlah, hancur leburkanlah kelompok mereka, porak porandakanlah mereka dan goncangkanlah kedudukan mereka, goncangkanlah hati hati mereka terlebih khusus dari orang-orang yahudi dan sekutu-sekutu mereka. sesungguhnya ENGKAU Maha Berkuasa.

  Allahumma shuril islam wal ikhwana wal mujahidina fii kulli makan yaa rabbal ‘alamin.

  Wahai ALLAH tolonglah Islam dan saudara kami dan Para Mujahid dimana saja mereka berada wahai RABB Semesta Alam.
  Aamiin Yaa Robbal ‘Alamin

  Wahai Wali-wali Allah Kemarilah, Datanglah dan Berkujunglah dan bergabunglah bersama kami kami Ahlul Baitmu

  UNDANGAN GUBENUR MILITER KHILAFAH ISLAM
  PASUKAN KOMANDO BENDERA HITAM WILAYAH ASIA TENGGARA
  NEGARA KHILAFAH ISLAM AD DAULATUL ISLAMIYAH MELAYU

  Al Qur`an adalah manhaj (petunjuk jalan) bagi para Da`i yang menempuh jalan dien ini sampai hari kiamat, Kami akan bawa anda untuk mengikuti jejak langkah penghulu para rasul Muhammad SAW dan pemimpin semua umat manusia.

  Hai kaumku ikutilah aku, aku akan menunjukan kepadamu jalan yang benar (QS. Al-Mu'min :38)

  Wahai para Ikwan Akhir Zaman, Khilafah Islam sedang membutuhkan
  para Mujahid Tangguh untuk persiapan tempur menjelang Tegaknya Khilafah yang dijanjikan.

  Mari Bertempur dan Berjihad dalam Naungan Pemerintah Khilafah Islam, berpalinglah dari Nasionalisme (kemusyrikan)

  Masukan Kode yang sesuai dengan Bakat Karunia Allah yang Antum miliki.

  301. Pasukan Bendera Hitam
  Batalion Pembunuh Thogut / Tokoh-tokoh Politik Musuh Islam

  302. Pasukan Bendera Hitam Batalion Serbu
  - ahli segala macam pertempuran
  - ahli Membunuh secara cepat
  - ahli Bela diri jarak dekat
  - Ahli Perang Geriliya Kota dan Pegunungan

  303. Pasukan Bendera Hitam Batalion Misi Pasukan Rahasia
  - Ahli Pelakukan pengintaian Jarak Dekat / Jauh
  - Ahli Pembuat BOM / Racun
  - Ahli Sandera
  - Ahli Sabotase

  304. Pasukan Bendera Hitam
  Batalion Elit Garda Tentara Khilafah Islam

  305. Pasukan Bendera Hitam Batalion Pasukan Rahasia Cyber Death
  - ahli linux kernel, bahasa C, Javascript
  - Ahli Gelombang Mikro / Spektrum
  - Ahli enkripsi cryptographi
  - Ahli Satelit / Nuklir
  - Ahli Pembuat infra merah / Radar
  - Ahli Membuat Virus Death
  - Ahli infiltrasi Sistem Pakar

  email : angsahitam@inbox.com
  masukan dalam email kode yang dikehendaki
  misalnya 301 : (untuk batalion pembunuhh Thogut / tokoh-politik)

  Sahibuzaman
  angsaputih@inbox.com

  Disebarluaskan
  MARKAS BESAR ANGKATAN PERANG
  PASUKAN KOMANDO BENDERA HITAM
  KHILAFAH ISLAM AD DAULATUL ISLAMIYAH MELAYU

  ReplyDelete
 6. DEKLARASI PERANG KHILAFAH ISLAM
  Bismillahir Rahmanir Rahiim
  Dengan Memohon Perlindungan dan Izin
  Kehadirat Allah Subhanahu Wa Ta'ala,
  Rabb Pemelihara dan Penguasa Manusia,
  Raja Manusia yang Berhak Disembah Manusia.
  Rabb Pemilik Tentara Langit dan Tentara Bumi


  Pada Hari Ini : Yaumul Jum'ah 6 Jumadil Akhir 1436H
  Markas Besar Angkatan Perang
  Khilafah Islam
  Ad Daulatul Islamiyah Melayu

  Mengeluarkan Pengumuman kepada
  1. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Afrika
  2. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Eropa
  3. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Asia
  4. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Asia Tenggara
  5. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Amerika
  6. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Australia
  7. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di Kutup Utara
  8. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di Kutup Selatan
  9. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) diseluruh Dunia


  PENGUMUMAN DEKLARASI PERANG SEMESTA
  Terhadap Seluruh Negara yang Tidak
  Menggunakan Hukum Berdasarkan Al-Qur'an dan As-Sunnah Rasulullah SAW.
  Perang Penegakkan Dinuel Islam ini Berlaku disemua Pelosok Dunia.


  MULAI HARI INI
  YAUMUL JUM'AH 6 JUMADIL AKHIR 1436H
  BERLAKULAH PERANG AGAMA
  BERLAKULAH PERANG DINUL ISLAM DAN DINUL BATHIL
  BERLAKULAH HUKUM PERANG ISLAM DISELURUH DUNIA
  MEMBUNUH DAN TERBUNUH FISABILILLAH


  “Dan BUNUHLAH mereka di mana saja kamu jumpai mereka, dan USIRLAH mereka dari tempat mereka telah mengusir kamu (Mekah); dan fitnah itu lebih besar bahayanya dari pembunuhan, dan janganlah kamu memerangi mereka di Masjidil Haram, kecuali jika mereka memerangi kamu di tempat itu. Jika mereka memerangi kamu (di tempat itu), maka bunuhlah mereka. Demikanlah balasan bagi orang-orang kafir. Kemudian jika mereka berhenti (dari memusuhi kamu), maka sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang. Dan perangilah mereka itu, sehingga tidak ada fitnah lagi dan (sehingga) ketaatan itu hanya semata-mata untuk Allah. Jika mereka berhenti (dari memusuhi kamu), maka tidak ada permusuhan (lagi), kecuali terhadap orang-orang yang zalim.”
  (Q.S: al-Baqarah: 191-193).


  BUNUH SEMUA TENTARA , POLISI, INTELIJEN , MILISI SIPIL ,HAKIM DAN
  BUNUH SEMUA PEJABAT SIPIL Pemerintah Negara Yang Memerintah dengan Hukum Buatan Manusia (Negara Kufar).

  BUNUH SEMUA MEREKA-MEREKA MENDUKUNG NEGARA-NEGARA KUFAR DAN MELAKUKAN PERMUSUHAN TERHADAP ISLAM.
  JANGAN PERNAH RAGU MEMBUNUH MEREKA sebagaimana mereka tidak pernah ragu untuk MEMBUNUH, MENGANIAYA DAN MEMENJARAKAN UMMAT ISLAM YANG HANIF.

  INTAI, BUNUH DAN HANCURKAN Mereka ketika mereka sedang ada dirumah mereka jangan diberi kesempatan lagi.
  GUNAKAN SEMUA MACAM SENJATA YANG ADA DARI BOM SAMPAI RACUN YANG MEMATIKAN.

  JANGAN PERNAH TAKUT KEPADA MEREKA, KARENA MEREKA SUDAH SANGAT KETERLALUAN MENENTANG ALLAH AZZIZUJ JABBAR , MENGHINA RASULULLAH SAW, MENGHINA DAN MEMPERBUDAK UMMAT ISLAM.
  BIARKAN MEREKA MATI SEPERTI KELEDAI KARENA MEREKA ADALAH THOGUT DAN PENYEMBAH THOGUT

  HANCURKAN LULUHKAN SEMUA PENDUKUNG PEREKONOMIAN NEGARA-NEGARA KUFAR DARI HULU HINGGA HILIR

  WAHAI PARA IKHWAN JANGAN PERNAH TAKUT PADA MEREKA,
  UBUN-UBUN MEREKA SEMUA BERADA DALAM KEKUASAN DAN KEHENDAK ALLAH SUBHANAHU WA TA'ALA.


  HANYA SATU UNTUK KATA UNTUK BERHENTI PERANG,
  MEREKA MENYERAH DAN MENJADI KAFIR DZIMNI.
  DAN BERDIRINYA KHILAFAH ISLAM AD DAULATUL ISLAMIYAH.
  KHALIFAH IMAM MAHDI.

  Kemudian jika mereka berhenti dari memusuhi kamu, maka sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.

  Dan perangilah mereka itu, sehingga tidak ada fitnah lagi dan sehingga ketaatan itu hanya semata-mata untuk Allah.
  Jika mereka berhenti (dari memusuhi kamu),
  maka tidak ada permusuhan (lagi),
  kecuali terhadap orang-orang yang zalim.
  Al-Baqarah : 192-193

  SAMPAIKAN PESAN INI KESELURUH DUNIA,
  KEPADA SEMUA ORANG YANG BELUM TAHU ATAU BELUM MENDENGAR
  MARKAS BESAR ANGKATAN PERANG
  KHILAFAH ISLAM AD DAULATUL ISLAMIYAH MELAYU
  PANGLIMA ANGKATAN PERANG PANJI HITAM
  Kolonel Militer Syuaib Bin Sholeh

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.